fbpx

Vinnare av Bostadspriset 2018

Brf Inspiration är Vinnare av Bostadspriset 2018 av Sveriges Arkitekter

När priserna skulle delas ut på årets gala som anordnas av Sveriges Arkiteter stod det klart att Brf Inspiration till slut står som vinnare av Bostadspriset 2018.

Juryns motivering var;
Projektets grundläggande ambition är att integrera bostaden med omgivningens rika utbud av mötesplatser och att ytterligare öka stadsdelens karaktär med dess utpräglat gemensamma sammanhang. Husets generösa rekreationsrum i flera plan, taklandskapets mötesplatser, grönska och träningsytor ger stora möjligheter till spontana möten. Byggnadsvolymen, konsekvent gestaltad inom ett repetitivt och välproportionerat modulsystem, rymmer nyskapande och skickligt utförda lägenhetslösningar.

Sveriges Arkitekter delar varje år ut Bostadspriset för att stimulera och öka kunskaperna om bra bostadsbyggande i Sverige. Priset belönar ett nybyggt bostadshus eller bostadskvarter av hög arkitektonisk kvalitet. Årets fyra nominerade är utvalda bland ett 70-tal inskickade förslag. Juryn har därefter besökt 19 bostadshus för att på plats kunna studera bland annat hur de förhåller sig till omgivningen, hur planlösningarna fungerar och hur de nytänkande lösningarna möter verkligheten.