fbpx

Urban Hike & Bike , Intresseanmälan

Drömboendet för den framtidsmedvetne

Nu står det klart att första spadtaget för Rosendal Fastigheters bostadsprojekt i centrala Rosendal i Uppsala, med direkt anslutning till Siegbahns-parken, Stadsskogen och Kronparken, tas till våren 2021. Projektet Urban Hike & Bike kommer – liksom fastighetsutvecklingsbolagets tidigare projekt – att erbjuda en boendemiljö som andas innovation.

Kvalité och design är två av de viktigaste ledorden i bostadsprojektet, och tanken är att såväl familjer som studenter ska kunna bo hållbart, modernt och inte minst kostnadseffektivt här.
– Alla ska ha möjlighet att bo i ett väldesignat hus som möjliggör och ger anledning till umgänge samt motverkar ensamhet. Man mår bra av det, säger Gorgen Abrami, grundare av Rosendal Fastigheter.

Några av de centrala delarna i bostadsprojektet är att optimera och underlätta möjligheterna till fysisk aktivitet och social samvaro. På det stora taket finns bland annat gemensamma terrasser, en 250 meter lång löparbana, utegym och yogayta. Och det är möjligt att cykla hela vägen fram till sin egen lägenhetsdörr på cykelramperna mot gården.
– Man ska kunna komma direkt från en hike i Stadsskogen, cykla direkt hem och hänga upp sin cykel utanför dörren. Lika smidigt som tryggt, konstaterar Gorgen Abrami.

De boende i Urban Hike & Bike kommer ha tillgång till en rad transportmöjligheter som cykel- och bilpool, el-tuktuk och lådcykel.
– Vi tar hållbarhetsfrågan på allvar. Att erbjuda smarta sätt att transportera sig är en självklarhet, såväl som att vi bygger smart och effektivt i klimatvänliga, hållbara material. Vi gör också frodiga planteringar och utemiljöer, samt satsar på bergvärme och solceller på taket, säger Gorgen.
Den som vill hålla stadig koll på sin el- och vattenförbrukning kommer kunna göra det via en app, där man också kan hitta manualer, beställa tjänster samt kommunicera med de andra boende i huset.

Ny teknik och lösningar som sticker ut genomsyrar så gott som hela Urban Hike & Bike. Den kulturintresserade ska kunna både producera och ta del av digital konst.
– Vi kallar fenomenet för Your Daily Dose of Art. Här har de boende chans att lära sig Augmented Reality och projicera rörlig konst som man kan se genom att peka med mobilen mot ett visst ställe från husets alla fyra kroppar. Det kräver fantasi och ett starkt team för att skapa hållbara bostäder för framtiden, konstaterar Gorgen.

Arkitekttrion till byggnaden heter PeO Kulin, Mikael Ahrbom och Runar Halldorsson.

Säljstart för de 300 bostäderna i Urban Hike & Bike sker under 2020 och inflyttning planeras till Q2 2023.

Klicka här för att komma till projektets hemsida

Klicka här om du vill läsa mer i vår broschyr

Urban Hike & Bike Intresseanmälan 

Status


  • Planering
  • Försäljning
  • Byggnation
  • Inflyttning
  • Planering
  • Försäljning
  • Byggnation
  • Inflyttning

Projektfakta


  • Område: Rosendal

Hitta hit