fbpx

Urban Hike & Bike

Drömboendet för den framtidsmedvetne

Urban Hike & Bike är ett framtida bostadsprojekt i centrala Rosendal i Uppsala med direkt anslutning till Siegbahns-parken, Stadsskogen och Kronparken. Detta liksom tidigare projekt avser att erbjuda en boendemiljö som andas innovation, kvalité och design. Tanken är att såväl familjer som studenter ska kunna bo hållbart, modernt och inte minst kostnadseffektivt här.

– Alla ska ha möjlighet att bo i ett väldesignat hus som möjliggör och ger anledning till umgänge samt motverkar ensamhet. Man mår bra av det, säger Gorgen Abrami, grundare av Rosendal Fastigheter.

Några av de centrala delarna i bostadsprojektet är att optimera och underlätta möjligheterna till fysisk aktivitet och social samvaro. På det stora taket finns bland annat gemensamma terrasser, en 250 meter lång löparbana, utegym och yogayta. Med innovativa lösningar kommer man även kunna cykla hela vägen fram till sin egen lägenhetsdörr på cykelramperna mot gården.

– Man ska kunna komma direkt från en hike i Stadsskogen, cykla direkt hem och hänga upp sin cykel utanför dörren. Lika smidigt som tryggt, konstaterar Gorgen Abrami.

De boende i Urban Hike & Bike kommer ha tillgång till en rad transportmöjligheter som cykel- och lådcykel, kollektivtrafik och bilpool
– Vi tar hållbarhetsfrågan på allvar. Att erbjuda smarta sätt att transportera sig är en självklarhet, såväl som att vi bygger smart och effektivt i klimatvänliga, hållbara material. Vi gör också frodiga planteringar och utemiljöer, samt satsar på energiåtervinning, säger Gorgen.

Ny teknik och lösningar som sticker ut genomsyrar så gott som hela Urban Hike & Bike. Den kulturintresserade ska kunna både producera och ta del av digital konst.
– Vi kallar fenomenet för Your Daily Dose of Art. Här har de boende chans att lära sig Augmented Reality och projicera rörlig konst som man kan se genom att peka med mobilen mot ett visst ställe från husets alla fyra kroppar. Det kräver fantasi och ett starkt team för att skapa hållbara bostäder för framtiden, konstaterar Gorgen.

Arkitekttrion till byggnaden heter PeO Kulin, Mikael Ahrbom och Runar Halldorsson.

Klicka här för att komma till projektets hemsida

 

Projektfakta


  • Område: Kåbo/Rosendal
  • Status: Drygt 300 lägenheter
  • Arkitekt: PeO Kulin, Mikael Ahrbom och Runar Halldorsson.

Hitta hit