fbpx

Idrottsgalan 2020

Rosendal Fastigheter delar ut idrottsstipendium till minne av Hans-Börje Fritjofsson på Uppsala Idrottsgala.

2020 års stipendiater är Beata Olsson och Filip Eriksson. Så här lyder juryns motiveringar.

Beata har med sin målmedvetenhet tagit IK Uppsala till allsvenskan, då hon gjorde det avgörande målet mot Hammarby IF i höstas. Med sitt ursprung i Enköping SK är hon en positiv och envis forward som inte ger sig i första taget. Beata är sprudlande person som har mycket energi och ett stort hjärta med empati som svämmar över på sina lagkamrater. Hon är entusiastisk, driven och har en fantastisk fysik, vilket gör att hon är en av de mest målsäkra spelarna i F19 landslaget.

Filip, med sitt ursprung i Björklinge IBK, har med sin briljanta teknik och ett fantastiskt spelsinne en säker plats i U19 landslaget. Med hela 66 poäng på 32 matcher låg han som 17-åring i toppen av SSL:s skytteliga förra året. Filip har på ett ödmjukt sätt med sin goda kamratskap tagit sitt nuvarande lag IK Sirius med storm. Han är ett stort föredöme för unga elitidrottare som alltid tar laget före jaget.

Stipendiet är instiftat till minne av en stor idrotts- och affärsprofil i Uppsala. Hans-Börje Fritjofsson eller Fritte kallad, en av grundarna till Rosendal Fastigheter och en mycket kär medarbetare.

Årets stipendiater erhöll utöver de 10.000 kr var från Rosendal Fastigheter även 10.000 kr var i produkter från CRAFT i samarbete med Brand Communication samt en tavla av Johanna Kallin.