fbpx

Idrottsgalan 2019

Rosendal Fastigheter delar ut idrottsstipendium till minne av Hans-Börje Fritjofsson på Uppsala Idrottsgala.

2019 års stipendiater är Melker Zickerman Bexell och Agnes Nyberg. Så här lyder juryns motiveringar.

Melker Zickerman Bexell har fått sitt absoluta genombrott inom den svenska badmintonvärlden med ett färskt SM-guld i seniorklassen och just uttagen till landslagstruppen för seniorer. Innan dess så var han en stabil spelare i ungdomslandslaget sedan tidiga tonåren med representation i såväl EM som VM. Melker är en positiv förebild, socialt kompetent, ödmjuk och en person som alltid månar om andra människor mer än sig själv.

Agnes Nyberg som har sitt ursprung i talangfabriken Vaksala har sportsligt visat att hon hör hemma i svensk damfotbolls finrum. Hon har varit bofast i ungdomslandslaget sedan femtonårsåldern och har visat prov på utomordentliga ledaregenskaper som kanske tar U19-landslaget ända till EM slutspelet i Skottland. Agnes är en positiv förebild, glad och ambitiös och utgör sinnebilden för en god lagspelare och en bra kamrat.

Stipendiet är instiftat till minne av en stor idrotts- och affärsprofil i Uppsala. Hans-Börje Fritjofsson eller Fritte kallad, en av grundarna till Rosendal Fastigheter och en mycket kär medarbetare.

Årets stipendiater erhöll utöver de 10.000 kr var från Rosendal Fastigheter även 10.000 kr var i produkter från CRAFT i samarbete med Brand Communication.