fbpx

Det börjar med en vison

Att bygga en stad handlar om att kunna se in i framtiden. Eller i alla fall försöka. För att veta vad vill framtidens människor ha och hur deras behov kommer att förändras är inte alltid så lätt.

När vi skissar och utvecklar projekt hämtar vi inspiration hittar i naturen, på resor, upplevelser och genom att alltid vara nyfiken på nya som gamla miljöer och platser. En idé kan komma ifrån många olika saker, en tanke från barndomen, ett behov som inte är tillgodosett, en känsla man har eller får, eller bara en form som kommer fram av ett skissande på pappret eller dataskärmen.

Här har vi några av våra idéer och drömmar som vi gillar – och inte riktigt kan släppa.

Lötens Fotbollsarena

Precis som Studenternas Arena är detta ett projekt som tillåter sporten att ta en allt större plats i Uppsalas stadsbild. Löten är tänkt att fungera som en träningsanläggning för elitfotbollen i Uppsala.

Läs mer

Gastronomihall

I Uppsala älskar vi våra cyklar, det är inget nytt. Däremot har nog de flesta av oss någon gång funderat över hur vi skulle kunna parkera våra cyklar på ett smartare och prydligare sätt. Vårt förslag är ett stort cykelgarage under jord med breda ramper ned, nordväst om stationsbyggnaden. En unik idé som inte bara är praktisk men också förstärker vår profil som en modern cykelstad.

Läs mer

Växthuset Rosendal

Hur skulle ett centrum för det nya Rosendalsområdet kunna se ut? Ett nytt område som är under uppbyggnad behöver självfallet en central mötesplats som är vad den heter – Växthuset Rosendal.

Läs mer

Drömprojekt? Att få rita ett konstmuseum då kanske!

Mikael Ahrbom,
Arkitekt