Arkitekt Mikael Ahrbom, Sustain VR & architecture

Mikael Ahrbom är arkitekt, naturmänniska, nyfiken, kreativ och mycket mer.

Skärmavbild 2017-01-23 kl. 12.13.59

 

Vem är du?

Jag heter Mikael Ahrbom och är arkitekt från KTH i Stockholm. Jag har arbetat många år i Danmark, på stora och små arkitektkontor. Det mesta av tiden har jag dock arbetat med svenska projekt, såsom Arlanda flygplats, KTH, Stockholms Universitet och nu som arkitekt för Rosendals Fastigheter.  För Rosendal Fastigheter har jag bla ritat Rosendals Tennishall, Kåbo Blomman – ja, faktiskt de flesta av Rosendals projekt .

Sedan 2 år tillbaka arbetar jag från eget arkitekt- och VR-teknikbolag baserat i Uppsala men jag har även kvar en del samarbete med mina tidigare danska arkitektkollegor på CCO.

Vart hittar du din inspiration? Vad inspirerar dig?

Inspiration hittar jag i naturen, på resor, upplevelser och genom att alltid vara nyfiken på nya som gamla miljöer och platser. En idé kan komma ifrån många olika saker, en tanke från barndomen, ett behov som inte är tillgodosett, en känsla man har eller får, eller bara en form som kommer fram av ett skissande på pappret eller dataskärmen.

Vad är det bästa med att vara arkitekt?

Att alltid få tänka kreativt och stilla min nyfikenhet genom att ställa frågor.  Jag gillar att fundera över olika behov och söka lösningar och nya sätt att se sammanhang, volymer, platser och miljöer på.

Har du någon dröm inom arkitektur? Dröm projekt?

Att få rita ett konstmuseum då kanske! Eller ett sommarhus eller kanske en drömvilla till familjen.

Varför ville du bli arkitekt?

Efter att ha besökt arkitektskolan och sett hur väl deras utbildning och kreativa miljö passade in på det jag brinner för kändes valet ganska enkelt.

Vem är du på fritiden? Vem är Mikael Ahrbom?

Jag tycker om att upptäcka nya platser, städer och byggnader, men allra mest är jag en väldigt aktiv naturmänniska, som älskar att röra på mig i all slags natur så som i skärgården, på havet, i bergen eller skogen. Jag har svårt att sitta stilla för länge – det gäller att hinna leva innan livet tar slut.